vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

dilluns, 1 de febrer de 2010

BARCELONA - Sors, 23-25 / Joan Blanques, 29Heus ací dues cases molt semblants que es troben en el barri de Gràcia.

La primera, la del carrer Sors, va ser edificada el 1910 per Josep Castelló segons projecte del mestre d'obres Josep Masdeu.

De la segona, Joan Blanques, se'n desconeix l'autor, encara que no seria agosarat atribuir-la al propi Masdeu, donat que la decoració general de l'edifici és gairebé idèntica. La única diferència entre ambdues es dóna en el coronament: mentre a Joan Blanques acaba en una sèrie de sis palmetes enfrontades en grups de dos, en la de Sors aquestes palmetes s'allarguen fins trobar-se i formar una mena de nínxol amb un cap de mico al centre. Aquest nínxol conté un respirall.
En este articulo se observan dos casas muy parecidas que se encuentran en el barrio de Gràcia.

La primera de ellas, la de la calle Sors, fué edificada en 1910 para Josep Castelló según proyecto del maestro de obras Josep Masdeu.

De la segunda, Joan Blanques, se desconoce el autor, aunque no sería osado atribuirla al propio Masdeu dado que la decoración general del edificio es casi idéntica. La única diferencia entre ambas se da en el coronamiento: mientras que en Joan Blanques acana en una serie de seis palmetas enfrentadas a pares, en la de Sors estas palmetas se alargan hasta encontrarse y formar una especie de nicho con una cabeza de mono en el centro. Este nicho contiene un respirador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: