vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

dissabte, 3 de març de 2012

BESCANÓ - Central Elèctrica


A la localitat gironina de Bescanó es troben dues centrals elèctriques dissenyades per l'arquitecte Joan Roca Pinet per a l'Electroquímica Berenguer. Les dues estan en la Carretera d'Anglès a Girona: una es troba en el mateix Bescanó (de l'any 1916) i l'altra en el seu agregat de Vilanna (de l'any 1905/06).

La del propi Bescanó presenta un bon joc d'obertures i arcades que recorda l'obra de l'arquitecte Rafael Masó en estil i decoració. Roca va ser un dels arquitectes més influenciats per la Sezession austríaca com es pot veure en les Escoles de Les Planes d'Hostoles i en la Fàbrica Bassols d'Olot.

El més destacable d'aquest Central és la mena de jardí gaudinià que hi ha als marges dels salts d'aigua on una espècie d'ocells gegants estan a l'aguait d'alguna cosa envoltats d'una vegetació exuberant.

Quan veus el conjunt et recorda els Jardins Artigas que Gaudí va dissenyar a La Pobla de Lillet.
En la localidad gerundense de Bescanó se encuentran dos centrales eléctricas diseñadas por el arquitecto Joan Roca Pinet para la Electroquímica Berenguer . Las dos están en la Carretera de Anglès a Girona, una se encuentra en el mismo Bescanó (del año 1916) y la otra en su agregado de Vilanna (año 1905/06).

La del propio Bescanó presenta un buen juego de aberturas y arcadas que recuerda la obra del arquitecto Rafael Masó en estilo y decoración. Roca fue uno de los arquitectos más influenciados por la Sezession austriaca como se puede ver en las Escuelas de Les Planes d'Hostoles y en la Fábrica Bassols de Olot.

Lo más destacable de este Central es el jardín gaudiniano que hay en los márgenes de los saltos de agua donde una especie de pájaros gigantes están al acecho de algo, rodeados de una vegetación exuberante.

Cuando ves el conjunto te recuerda los Jardines Artigas que Gaudí diseñó en La Pobla de Lillet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: