dissabte, 7 de febrer del 2015

BARCELONA - Rambla Volart, 16

Comencem el mes de febrer amb l'enderrocament d'una altra casa modernista.

Aquesta estava situada a la Rambla Volart, núm. 16 de Barcelona, tot i que antigament va tenir el número 14.

No tenia dades de la mateixa, és a dir, no coneixia ni el promotor ni l'arquitecte o mestre d'obres que la va projectar. Sabia que era del 1903 perquè ho posava en el coronament de l'edifici. Bé en l'antic coronament ja que a primers dels 2000's aquest va ser escapçat. (Ho podeu veure en les fotografies)

Si algú coneix qui la va projectar, li agrairia que m'ho digués.



Empezamos el mes de febrero con el derribo de otra casa modernista.

Esta estaba situada en la Rambla Volart, núm. 16 de Barcelona, aunque antiguamente tuvo el número 14.

No tenía datos de la misma, es decir, no conocía ni el promotor ni el arquitecto o maestro de obras que la proyectó. Sabía que era de 1903 porque así constaba en el coronamiento del edificio. Bien,  en el antiguo coronamiento ya que a primeros de los 2000 's este fue mutilado. (Puede verse en las fotografías)

Si alguien tiene datos del arquitecto, le agradecería que me lo comunicáse.




February started with the demolition of another Art Nouveau house.

This one was located on the Rambla Volart, no. 16, in Barcelona, although formerly had the number 14.

I hadn't got data of this house,  ie, I didn't know neither the owner nor the architect or master builder who designed it. I knew it was from 1903 because that was mentioned in the building. Well, it was mentioned since the early 2000 's when the house was mutilated. (You can see it in the photos)





7 comentaris:

  1. Todo el Guinardó se ha visto afectado. La calles Siglo XX,; Artesanía, Escornalbou...Los aledaños al mercado. Casas de una sola planta, de 1901 al 13/15...Una verdadera ignominia y una pena. Estas fincas se deberían de preservar como bien de interes cultural.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, des que vaig començar amb el modernisme ja he vist caurfe unes quantes per la zona: a Rubió i Ors, Escornalbou, Oblit i la majoria al ser de modernisme popular sense haver estat documentades

      Elimina
  2. Miquel, suposo que et refereixes al carrer de l'Art quan dius Artesania. Aquest últim és a Nou Barris al costat del Parc de la Guineueta.

    ResponElimina
  3. Hola,no crec que l'arquitecte sigui molt conegut però aquesta casa pertanyia a un senyor anomenat Francisco Vidal i es va reformar molt al 1934,quan el número de la casa era el 14,després es canvià a 16.Salutacions.

    ResponElimina
  4. Gràcies María José, he buscat per si trobava alguna casa construïda a principis del XX a nom de Vidal a la Rambla i de moment no l'he trobada

    ResponElimina
  5. Hola Valentí,tinc un plànol de les reformes de la casa a aquest any amb aquest nom com,Francisco Vidal, a propietari.També apareix la signatura de l'arquitecte encara que malauradament no es pot llegir res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tens fotografiat o escanejat?, per la forma de la signatura podria veure de qui es tracta

      Elimina

Escriu un comentari: