vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

dissabte, 1 d’agost de 2015

ALCOI - tomba Albero

El  meu amic Marc Deruelle em va enviar aquesta fotografia d'una tomba del cementiri d'Alcoi la qual desconeixia.

Es tracta de la tomba que va dissenyar l'arquitecte Timoteu Briet per a la família d'Isidro Albero Botella el 1910.

Timoteu Briet i Vicente J. Pascual foren els grans artífexs del modernisme a Alcoi. Alcoi és una població alacantina que és un dels principals focus de modernisme al País Valencià, el qual es manifesta en cases, torres, comerços i panteons.

Briet va néixer a Cocentaina (Alacant) el 1859, va estudiar a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona on es va titular el 1890 i va morir a Alcoi el 1925, ciutat de la que va ser arquitecte municipal.

Aquesta tomba presenta un ric treball en forja amb ornamentació vegetal típica del modernisme català. Es troba a la Secció Dreta del Cementiri.Mi amigo Marc Deruelle me envió esta fotografía de una tumba del cementerio de Alcoy,  la cual me era desconocida.

Se trata de la tumba que diseñó el arquitecto Timoteo Briet para la familia de Isidro Albero Botella en 1910.

Timoteo Briet y Vicente J. Pascual fueron los grandes artífices del modernismo en Alcoy. Alcoy es una población alicantina que es uno de los principales focos de modernismo en Valencia, el cual se manifiesta en casas, torres, comercios y panteones.

Briet nació en Cocentaina (Alicante) en 1859, estudió en la Escuela de Arquitectura de Barcelona, titulándose en 1890 y murió en Alcoy en 1925, ciudad de la que fue arquitecto municipal.

Esta tumba presenta un rico trabajo en forja con ornamentación vegetal típica del modernismo catalán. Se encuentra en la Sección Derecha del Cementerio.

                                               ********

My friend Marc Deruelle sent me this picture of a tomb in the cemetery of Alcoy. I didn't have knowledge of this tomb.

The tomb was designed by architect Timoteo Briet for the family of Isidro Albero Botella in 1910.

Timoteo Briet and Vicente J. Pascual where the main artifacts of Art Nouveau in Alcoy. Alcoy, is a city located in the province of Alicante in Valencia and is one of the major focus of Modernisme in Valencia, which is manifested in houses, villas, shops and mausoleums.

Briet was born in Cocentaina ( Alicante ) in 1859. He studied at the School of Architecture of Barcelona where he obtained his title in 1890. He died in Alcoy in 1925 where he had been the Municipal architect.


This tomb has a rich wrought iron work with vegetal ornamentation typical of Catalan Art Nouveau (Modernisme). It is located in the Right Section of the Cemetery.

1 comentari:

Escriu un comentari: