vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

diumenge, 10 de gener de 2016

BARCELONA - Vil·la Helius (c/ Panamà)

Entre 1906 i 1910 l'arquitecte del Vallès Manuel Joaquim Raspall va edificar per a Francesc Granés la Vil·la Helius al terme de Sarrià, actual barri de Barcelona.Es tractava d'una gran torre modernista amb força terreny ubicada a la confluència dels carrers Panamà i de les Monges (actual Abadessa Olzet).
La torre actualment ha estat compartimentada en pisos.

El curiós del cas, però, no és la torre, sinó un projecte que per al mateix propietari va dissenyar l'arquitecte Ramon Puig Gairalt el 1917. 

Es tracta de la "casa per al paó reial" (¡¡). No sé si el pavelló es va arribar a construir o no, o si ha desaparegut. Però, si més no, es tracta d'una construcció força curiosa.

Us passo el projecte (Arxiu de Sarrià - Sant Gervasi, exp. 198.43, 1917)

Entre 1906 y 1910 el arquitecto del Vallés Manuel Joaquim Raspall edificó para Francisco Granés la Villa Helius en el término de Sarrià, actual barrio de Barcelona.

Se trataba de una gran chalet modernista ubicado en una finca con mucho terreno situada en la confluencia de las calles Panamà y de las Monjas (actual Abadessa Olzet).La torre recientemente ha sido compartimentada en pisos.

Lo curioso del caso, sin embargo, no es la torre, sino un proyecto que para el mismo propietario diseñó el arquitecto Ramon Puig Gairalt en 1917.

Se trata de la "Casa para el pavo real" (¡¡). No sé si el pabellón se llegó a construir o no, o si ha desaparecido. Pero no cabe duda que se trata de una construcción bastante curiosa.

Os paso el proyecto (Archivo de Sarrià - Sant Gervasi, exp. 198.43, 1917)Between 1906 and 1910 the architect  Manuel Joaquim  Raspall built for Francisco Granés 'Villa Helius' in the municipality of Sarrià, district of Barcelona nowadays.

It was a great Art Nouveau chalet on an extensive piece of land at the confluence of streets Panamà and Monjas (current Abadessa Olzet).

The chalet has recently been compartmentalized into flats.

The odd thing, however, is not the chalet, but a project for the same owner designed by the architect Ramon Puig Gairalt in 1917.

This is the "Peacock House" (¡¡). I do not know if the building was never built or not, or has disappeared. But there is no doubt that this is a rather curious construction.


Now, yu can see the project (Arxiu Sarrià - Sant Gervasi, exp 198.43, 1917.)

3 comentaris:

  1. Una casa magnífica!! Las cerámicas florales (girasoles) son de la fábrica Pujol i Bausis según diseño,de 1905, de Lluís Bru (seguramente también son de él los mosaicos...), fueron unos azulejos muy populares y que pervivieron mucho en le tiempo. Del pavellón del pavo real una pena no poder verlo realizado... o que se haya perdido.

    ResponElimina

Escriu un comentari: