diumenge, 29 d’abril del 2018

HORTA - casa Eugeni Borràs - Plaça Eivissa


(foto Valentí Pons)

(veure fotos al final // ver foto al final // see more pictures at the end)

A la plaça Eivissa d'Horta, aleshores Plaça del Mercat, el 1901 Eugeni Borràs bastia aquesta petita casa amb projecte del mestre d'obres Josep Graner i vist-i-plau de l'arquitecte municipal de l'antic municipi independent d'Horta, Bonaventura Conill.

La casa pren més volum gràcies al joc del maó en les diferents obertures.

Cal destacar els dos esgrafiats, simètrics, amb una escena de pesca. Ignoro si té a veure amb la professió del propietari, el que sí que he vist és que al 1911 un jove pescador anomenat Eugeni Borràs va morir en un naufragi a Cambrils a principis de febrer, podria ser familiar.

Un altre bona obra modernista d'en Graner. Si cliqueu damunt de l'etiqueta podreu veure més obres d'aquest mestre d'obres.

* * * * * 

En la plaza Eivissa de Horta, en aquel entonces Plaza del Mercado, en 1901 Eugenio Borràs construía esta pequeña casa con proyecto del maestro de obras Josep Graner y el beneplácito del arquitecto municipal del antiguo municipio de Horta, Bonaventura Conill.

La casa toma volumen gracias al juego del ladrillo visto en las distinta oberturas.

Cabe destacar los dos esgrafiados, simétricos, con una escena de pesca. Ignoro si está relacionado con el oficio del propietario, aunque he leído que a principios de febrero del 1911 un joven pescador llamado Eugeni Borràs murió en un naufragio en Cambrils y pudiera ser algún familiar.


Otra buena obra modernista de Graner, si clicáis encima de la etiqueta podréis ver más obras del mismo.

* * * * *

In 1901 Eugenio Borràs built this small house projected by the master builder Josep Graner and the blessing of the municipal architect of the old municipality of Horta, Bonaventura Conill.

The house takes volume thanks to the brick seen of the different overtures.

It is worth highlighting the two paintings, symmetrical, with a fishing scene. I do not know if it is related to the profession of the owner, what if I have read that at the beginning of February 1911 a fisherman named Eugeni Borràs died in a shipwreck in Cambrils.

Another good Art Nouveau work by Graner, if you click on the label you can see more works of him.

signatura en el plànol de l'obra 

(foto Valentí Pons)

(foto Valentí Pons)

(foto Valentí Pons)

(foto Valentí Pons)

(foto: Ramon Sales)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: