Cliqueu per accedir al:

dijous, 1 de setembre del 2011

VILA-SECA - Fàbrica d'Enllumenat

A la població tarraconina de Vila-seca, propera a Port Aventura, es troba aquest edifici modernista destinat a fàbrica de llum per gas azogen (derivat del nitrogen) inaugurat el 1910. La premsa de l'època es va fer ampli ressò de la inauguració encara que no feia constar l'arquitecte de la mateixa, si bé se sap que van intervenir els enginyers de la Casa Hereter.La construcció ha patit pocs canvis i encara resta dempeus al carrer del Comte Sicart. Del cos principal destaquen l'obertura trilobulada de la planta baixa, les finestres geminades del primer pis i l'òcul que el corona.A la mateixa població, i de la mateixa època, cal esmentar la reforma neogòtica del Castell del Comte de Sicart (arquitecte Enric Fatjó) i el Celler Cooperatiu noucentista (arquitecte Pere Domènech, fill de Lluís Domènech i Montaner)Es pot trobar més informació de la localitat a Pobles de Catalunya:

http://www.poblesdecatalunya.cat/municipi.php?m=431711



En la población tarraconense de Vila-seca, cercana a Port Aventura, se encuentra este edificio modernista destinado a fábrica de luz por gas azógeno (derivado del nitrógeno) inaugurado en 1910. La prensa de la época se hizo amplio eco de la inauguración aunque no hacía constar el arquitecto de la misma, si bien se sabe que intervinieron los ingenieros de la Casa Hereter.La construcción ha sufrido pocos cambios desde entonces y aún queda en pie en la calle del Comte Sicart. Del cuerpo principal destacan la obertura trilobulada de la planta baja, las ventanas geminadas del primer piso y el óculo que lo corona.En la misma población, y de la misma época, cabe mencionar la reforma neogótica del Castillo del Conde de Sicart (arquitecto Enric Fatjó) y la Bodega Cooperativa novecentista (arquitecto Pere Domènech, hijo de Lluís Domènech i Montaner)Se puede encontrar más información de la localidad en Pobles de Catalunya:

http://www.poblesdecatalunya.cat/municipi.php?m=431711


SANTA COLOMA DE GRAMENET - panteons Sagarra

Els Jardins d'Ernest Lluch de Santa Coloma de Gramenet ocupen l'espai de l’antic Cementiri Vell d'aquesta població, d'aquest només resten en el lloc els panteons Sagarra construïts l'any 1909 i que ens sorprenen per la seva arquitectura d'influència gaudiniana amb l'ús de l'arc parabòlic, la integració en l'entorn, l'ús de la pedra, etc. Ignoro qui va ser l'arquitecte que el va projectar, però bé podria ser que hagués intervingut en Francesc Berenguer, col•laborador d'en Gaudí, però també de l'arquitecte Miquel Pascual. Pascual i Berenguer dissenyaren en aquesta població l'Església i la Rectoria respectivament entre els anys 1912 a 1915.


Los Jardines de Ernest Lluch de Santa Coloma de Gramenet ocupan el espacio del antiguo Cementerio Viejo de esta población, de éste sólo permanecen en el lugar los panteones Sagarra construidos en el año 1909 y que nos sorprenden por su arquitectura de influencia gaudiniana con el uso del arco parabólico, la integración en el entorno, el uso de la piedra, etc. Ignoro quién fue el arquitecto que lo proyectó, pero bien pudiera ser que hubiera intervenido Francesc Berenguer, colaborador de Gaudí, pero también del arquitecto Miquel Pascual. Pascual y Berenguer diseñaron en esta población la Iglesia y la Rectoría respectivamente entre los años 1912 a 1915.