Cliqueu per accedir al:

dissabte, 2 de gener del 2010

MALABO / EL FAR - cases desmuntables

La Casa Constructora Ribas i Pradell va dissenyar una sèrie de cases i xalets desmuntables fetes amb fusta, majoritàriament, i ferro.

Anaven destinades a la colònia espanyola de Fernando Póo, actual Guinea Equatorial, i a zones d'aiguamolls com ara l'Empordà.

En aquest article es mostren dues d'aquestes cases: una que es va muntar a Santa Isabel (Malabo), a la Guinea, i l'altra a la localitat empordanenca d'El Far d'Empordà, llavors coneguda amb el nom d'Alfar a El Far de Llinars 

(veure;

http://vptmod.blogspot.com.es/2017/09/dosrius-casa-de-fusta.html
.

Es contempla una galeria o porxo de fusta i una torreta en un dels extrems amb elements modernistes.

L'arquitecte de la companyia era Simó Cordomí, el qual va projectar alguns panteons modernistes a Barcelona als cementiris de Montjuïc i de Sant Andreu, així com l'ajuntament de Granollers i la Torre Roig de Camprodon entre d'altres obres.








La Casa Constructora Ribas y Pradell diseñó una serie de casas y chalés desmontables realizados mayormente en madera y también con hierro.

Estaban destinadas a la colonia española de Fernando Póo, actual Guinea Ecuatorial, y a zonas lacustres como puede ser el Ampurdán.

En este artículo se muestran dos de estas casas: una que se montó en Santa Isabel (Malabo), en Guinea, y la otra en la localidad ampurdanesa de El Far d'Empordà, entonces conocida con el nombre de Alfar. y la otra en El Far de Llinars (veáse

http://vptmod.blogspot.com.es/2017/09/dosrius-casa-de-fusta.html


Se puede ver una galería porticada de madera y una torrecilla lateral con elementos modernistas.

El arquitecto de la compañía era Simó Cordomí, que proyectó diversos panteones modernistas en Barcelona en los cementerios de Montjuïc y de Sant Andreu, así como el Ayuntamiento de Granollers y la Torre Roig de Camprodon, entre otras obras.

2 comentaris:

  1. No és El Far d'Empordà. És Alfar o El Far de Llinars, a la Serra del Corredor, al costat de la masia de Can Bosc del Far. La casa obervatori astronòmic era la Bella Lina (per Paulina, la dona del comte de Belloch) i fou cremada durant la guerra civil.

    ResponElimina
    Respostes
    1. David, moltes gràcies per l'aclariment. Rectificat a:
      http://vptmod.blogspot.com.es/2017/09/dosrius-casa-de-fusta.html


      Elimina

Escriu un comentari: