Cliqueu per accedir al:

dijous, 12 de desembre del 2019

BARCELONA - Campoamor, 58



(Valentí Pons)

El 1903 Eduardo Coca sol·licitava permís per construir aquesta casa a la cantonada dels carrers Campoamor (llavors Rambla Cortada) i Venècia (llavors Iglesia).

El projecte el firma l'arquitecte Arnau Calvet, si bé sembla més probable que fos de Bonaventura Conill. Aquests dos arquitectes s'intercanviaven firmes en els seus plànols ja que en ser arquitectes municipals de Sarrià i d'Horta, respectivament, no podien realitzar obra privada. Així Conill firmava els plànols de Calvet a Sarrià i Calvet els de Conill a Horta.

Per altra banda, Eduardo Coca era escriptor i Conill, en la seva faceta d'il·lustrador, li havia fet il·lustracions per a les seves publicacions.

Coca firma en nom del propietari que no sabem qui era realment.

Eduard Coca i Vallmajor (Barcelona, 1872 - 24/12/1908) era un escriptor d'inicis del XX. Va publicar "Aucells de gàbia" (1904),  "Los veraneantes", "Gent d'ara" (1908)  i "El Gran Detective Olmez".

* * * * * 

En 1903 Eduardo Coca solicitaba permiso para construir esta casa en la esquina de las calles Campoamor (entonces Rambla Cortada) y Venècia (entonces Iglesia).

El proyecto lo firma el arquitecto Arnau Calvet, si bien parece más probable que fuera de Bonaventura Conill. Estos dos arquitectos intercambiaban firmas en sus planos ya que al ser arquitectos municipales de Sarrià y de Horta, respectivamente, no podían realizar obra privada . Así Conill firmaba los planos de Calvet en Sarrià y Calvet los de Conill en Horta.

Por otra parte, Eduardo Coca era escritor y Conill, en su faceta de ilustrador, le había ilustrado sus publicaciones.

Coca firma en nombre del propietario que no sabemos quién era realmente.

Eduardo Coca Vallmajor (Barcelona, 1872 - 12/24/1908) era un escritor de inicios del XX. Publicó "Aucells de gàbia" (1904), "Los veraneantes", "Gent d'Ara" (1908) y "El Gran Detective Olmez".

(Valentí Pons)

(Arxiu Municipal d'Horta-Guinardó)


(Valentí Pons)


(foto cedida per Josep Llorens)


6 comentaris:

  1. Ostras, muy bueno eso de poner la faceta de ilustrador.
    Me ha gustado.
    la casa tiene algo de Art Decó, o a mi me lo parece. No me desagrada.
    Salut

    ResponElimina
  2. A quien pertenece ahora está casa??? Está en venta o alquiler???

    ResponElimina
    Respostes
    1. solamente tengo datos iniciales de la casa, ignoro a quién pertenece actualmente y si se puede visitar

      Elimina
  3. És una casa molt bella i aquest arquitecte, Arnald Calvet, té edificis de més rellevància, com el Mercat Sarrià

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte, us passo una llista de les seves obres modernistes https://www.arquitecturamodernista.cat/autors/arnau-calvet-peyronill

      Elimina

Escriu un comentari: