Cliqueu per accedir al:

dimarts, 1 de novembre del 2011

BARCELONA - Rambla Poblenou, 102


La casa Ramon Serra va ser construïda per l'arquitecte Jaume Bayó entre els anys 1906 i 1909. Ocupa el xamfrà format per la Rambla del Poblenou (núm. 102) i el carrer Pallars (núm. 222).  El sol·licitant de l'obra fou Josep Serra Huguet en representació de Ramon Serra Jacas.

Jaume Bayó no té moltes obres conegudes. La majoria de les que va edificar es troben al Districte de Sant Martí-El Clot, lloc d'on ell era originari, ja que hi havia nascut el 1875, quan Sant Martí de Provençals encara era un poble independent de Barcelona. Es va titular el 1900.

El seu germà Josep era un dels contractistes que treballaven amb Gaudí i precisament la influència gaudiniana es feia present en alguna obra d'en Jaume com la desapareguda casa Burull del carrer Sant Joan de Malta.

L'obra que ens ocupa és notable pel seu coronament esglaonat i pel treball de la pedra dels baixos. El pis superior presenta esgrafiats florals. En els pisos s'alternen balcons amb fines mènsules i balconets amb repeu sostingut per fulles vegetals. Les cantonades presenten l'una una porta i l'altra una finestra amb una arcada rematada per un drac circumscrit en un òcul. Precisament les cantonades acaben amb un coronament més alt que la resta cosa que fa augmentar la sensació de grandesa de l’edifici.





La casa Ramon Serra fue construida por el arquitecto Jaime Bayó entre los años 1906 y 1909. Ocupa el chaflán formado por la Rambla del Poblenou (núm. 102) y la calle Pallars (núm. 222). El solicitante de la obra fue Josep Serra Huguet en nombre de Ramon Serra Jacas.

Jaime Bayó no tiene muchas obras conocidas. La mayoría de las que edificó se encuentran en el Distrito de Sant Martí-El Clot, lugar de donde él era originario, ya que había nacido en 1875, cuando Sant Martí de Provençals todavía era un pueblo independiente de Barcelona. Se tituló en 1900.

Su hermano José era uno de los contratistas que trabajaban con Gaudí y precisamente la influencia gaudiniana se hacía presente en alguna obra de Jaume como la desaparecida casa Burull de la calle Sant Joan de Malta.

La obra que nos ocupa es notable por su coronamiento escalonado y por el trabajo de la piedra de los bajos. El piso superior presenta esgrafiados florales. En los pisos se alternan balcones con finas ménsulas y balconcillos con repisa sostenida por hojas vegetales. Una de las esquinas del edificio presenta una puerta y la otra una ventana con una arcada rematada por un dragón en un óculo. Precisamente las esquinas acaban con un coronamiento más alto que el resto, aumentando la sensación de grandeza del edificio.



1 comentari:

Escriu un comentari: