Cliqueu per accedir al:

divendres, 21 d’agost del 2015

BARCELONA - València, 416 - fleca

El proppassat mes de juliol en el bloc Barcelofília publicaven un article sobre un comerç dissenyat per l'arquitecte Jeroni F. Granell Manresa, concretament la botiga de queviures de Narcís Lladó.


Continuant amb el tema de comerços dissenyats per l'esmentat arquitecte, hi ha aquesta fleca que es trobava a la cantonada dels carrers València i Sardenya, en el barri de la Sagrada Família i que va desaparèixer el 1975.

Es tracta de la fleca de J. Espàrrech, encara que sembla que el peticionari inicial fou Sebastià Solanas Colillas. El projecte és de l'any 1904.

Un altra forn obra de Granell va ser el Forn Zamorano al carrer de Mallorca, 202, de l'any 1907.

Granell era un dels arquitectes del modernisme més elaborat. Projectà edificis residencials, comerços, panteons tant a Barcelona com a Reus, Mataró, l'antic terme de Sarrià i La Garriga. Era fill i nét de mestres d'obres i es va titular a Barcelona l'any 1891.

A banda de treballs com arquitecte destaca també la seva fassant de vitraller. Juntament amb el pintor i dibuixant Antoni Rigalt Blanch (1861-1914) fundà el 1903 la raó "Rigalt, Granell y Cia.” la qual creà entre d'altres la cúpula invertida del palau de la Música.

Més articles d'aquest arquitecte a:

http://vptmod.blogspot.com.es/2013/12/barcelona-bailen-126-jeroni-f-granell.html

http://vptmod.blogspot.com.es/2012/08/lhaia-vitrall-den-rigalt-granell-y-cia.html






El pasado mes de julio en el blog Barcelofília se publicaba un artículo sobre un comercio diseñado por el arquitecto Jeroni F. Granell Manresa, concretamente el colmado de Narciso Lladó.


Continuando con el tema de comercios diseñados por el mencionado arquitecto, mencionamos también esta panadería que se encontraba en la esquina de las calles València y Sardenya, en el barrio de la Sagrada Familia de Barcelona.

Se trata de la panadería de J. Espàrrech, aunque parece que el peticionario inicial fue Sebastián Solanas Colillas. El proyecto es del año 1904 y la panadería desapareció en 1975.

No es la única panadería proyectada por de Granell, el 1907 diseñó la Panadería Zamorano en la calle Mallorca, 202.

Granell era uno de los arquitectos del modernismo más elaborado. Proyectó edificios residenciales, comercios y panteones tanto en Barcelona como en Reus, Mataró, el antiguo término de Sarrià y La Garriga. Era hijo y nieto de maestros de obras y se tituló en Barcelona en 1891.

Aparte de trabajos como arquitecto destaca también su labor de diseñador de vitrales. Junto con el pintor y dibujante Antoni Rigalt Blanch (1861-1914) fundó en 1903 la razón "Rigalt, Granell y Cia." La cual creó entre otras la cúpula invertida del palacio de la Música.

Más artículos de este arquitecto en:








Last July in the blog Barcelofília was published an article about one shop designed by the architect Jeroni F. Granell Manresa. This was the grocery shop of Narciso Lladó.


Continuing with the shops designed by this architect, there was another in the corner of Valencia and Sardenya streets, in the neighborhood of the Sagrada Familia in Barcelona.

This was the bakery of J. Espàrrech, although it seems that the petitioner was Sebastián Solanas. The shop was projected in 1904. Finally disappeared in 1975.

It is not the unique bakery projected by Granell, in 1907 designed the Bakery Zamorano at Mallorca, 202 also in Barcelona.

Granell was one of the architects of the most elaborate modernisme. He designed residential buildings, shops and tombs in Barcelona, Reus, Mataró, the old term of Sarrià and La Garriga. He was the son and grandson of master builders and graduated in Barcelona in 1891.

He also worked as a stained glass designer. Along with the painter and draftsman Antoni Rigalt Blanch (1861-1914) founded in 1903 the reason "Rigalt, Granell y Cia.".

More items from this architect:


6 comentaris:

  1. Completamemte desconocida para mí.
    Gracias
    Salut

    ResponElimina
  2. els meus avis tenien un forn modernista al carrer valència cantonada Llúria , quan el van vendre els nous propietaris el van "modernitzar"

    ResponElimina
  3. He nacido muy cerca le llamaban el "forn blanc". Durante guerra civil, existía en frente una entrada de "refugi"

    ResponElimina

Escriu un comentari: