dissabte, 1 de setembre del 2012

RIGA - BARCELONA - coincidències


Riga i Barcelona són dos ciutats amb diverses coses amb comú: les dos són de les que més modernisme tenen en el món; les dos eren capitals d’una nació sense estat (Letònia i Catalunya); les dos tenen un esplendorós passat medieval, especialment a l’època del gòtic; les dos volien crear un estil que les diferenciés de l’acadèmic i oficial i les dos tenien una burgesia que donava suport a aquesta idea.

Si Barcelona compta amb Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch com a principals figures (Gaudí és un cas a part del modernisme), Riga compta amb Mikhail Eisenstein i Konstantīns Pēkšēns.

Com a exemple posem un edifici de cada ciutat que presenta una certa similitud en la forma de rematar-lo: un drac  defensor.

El de Barcelona és obra de Joaquim Bassegoda (1912) i el de Riga de Karl Johann Felsko (1903)




Riga y Barcelona son dos ciudades con varias cosas en común: las dos son de las que más modernismo tienen en el mundo; las dos eran capitales de una nación sin estado (Letonia y Cataluña), las dos tienen un esplendoroso pasado medieval, especialmente en la época del gótico; las dos querían crear un estilo que las diferenciara de lo académico y oficial y las dos tenían una burguesía que respaldaba esta idea.

Si Barcelona cuenta con Domènech i Montaner y Puig i Cadafalch como principales figuras (Gaudí es un caso aparte del modernismo), Riga cuenta con Mikhail Eisenstein y Konstantina Pēkšēns.

Como ejemplo ponemos un edificio de cada ciudad que presenta una cierta similitud en la forma de rematarlo: un dragón defensor.

El de Barcelona es obra de Joaquim Bassegoda (1912) y el de Riga de Karl Johann Felsko (1903)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: