vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

dissabte, 3 de març de 2012

BARCELONA - casa Pia BatllóLa Casa Pia Batlló de Bach es troba en un dels millors xamfrans de la ciutat: el que correspon a la Rambla de Catalunya amb la Gran Via a la banda esquerra de muntanya.

Va ser obra de l'arquitecte Josep Vilaseca el qual feia pocs anys havia projectat l'Arc de Triomf d'entrada a l'Exposició Universal del 1888.

La casa Batlló és una de les primeres mostres del modernisme català donat que es va edificar entre els anys 1891 i 1896 i presenta unes reminiscències al gòtic venecià.

El que ens ocupa d'aquest article és que entre la rica presència decorativa de la casa, sobretot de dracs, podem trobar en un capitell una mena de mico volador que està matant una serp. Aquest mico forma part de la col·lecció d'animals fantàstics que enriqueixen l'ornamentació modernista (podeu veure el meu article sobre l'elefant volador de Mataró


i també l'article


al web Pobles de Catalunya)

AMPLIACIÓ DE L'ARTICLE A:

https://vptmod.blogspot.com.es/2016/05/barcelona-casa-pia-batllo-2.html
La Casa Pia Batlló de Bach se encuentra en uno de los mejores chaflanes de la ciudad: el que corresponde a la Rambla de Catalunya con la Gran Vía en el lado izquierdo de montaña.

Fue obra del arquitecto Josep Vilaseca, que hacía pocos años había proyectado el Arco de Triunfo de entrada a la Exposición Universal de 1888.

La casa Batlló es una de las primeras muestras del modernismo catalán dado que se edificó entre los años 1891 y 1896 y presenta unas reminiscencias al gótico veneciano.

Lo que nos ocupa en este artículo es que entre la rica presencia decorativa de la casa, sobre todo de dragones, podemos encontrar en un capitel una especie de mono volador matando una serpiente. Este mono forma parte de la colección de animales fantásticos que enriquecen la ornamentación modernista (podéis ver mi artículo sobre el elefante volador de Mataró


así como el artículo


en la web Pobles de Catalunya)

AMPLIACIÓN DEL ARTÍCULO EN:


https://vptmod.blogspot.com.es/2016/05/barcelona-casa-pia-batllo-2.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: