dijous, 7 de novembre de 2019

BARCELONA - Torre Sans-Bernet - Campoamor


(fons Jaume Caminal)(més fotos al final de l'article)

El matrimoni format per l'industrial tèxtil Francesc Sans Grau (Barcelona, 1861-1927) i Magdalena Bernet Font (Barcelona, 1864-1932), tenien la seva torre al carrer Campoamor, 48-50 a Horta, Barcelona.

A banda d'aquesta casa també disposaven d'altres al carrer Campoamor, que segurament anirien destinades a lloguer. D'una d'elles ja es va parlar en aquest blog


La casa pròpia era obra de l'arquitecte Ramon Maria Riudor, els plànols de la qual van ser signats al desembre del 1900.

El matrimoni va fundar unes Escoles Catòliques per a fills d'obrers, motiu pel qual al 1928 se'ls dedica l'antic carrer de l'Alianza, anomenat des de llavors "Consorts Sans-Bernet"

Ambdós estan enterrats en el Cementiri d'Horta.

La Clínica "La Previsión Ferroviaria", entitat fundada el 1928 i amb seu al carrer Abaixadors, 10, adquirí la torre i hi féu una reforma i ampliació molt profunda com es pot veure en les diferències entre la foto antiga i l'actual. Hi deixà només la tanca d'entrada i els ferros de les finestres.

La reforma es va dur a terme entre finals dels anys 1940's i principis dels 50's per l'arquitecte Canosa.

 * * * * * 


El matrimonio formado por el industrial textil Francesc Sans Grau (Barcelona, ​​1861-1927) y Magdalena Bernet Fuente (Barcelona, ​​1864 hasta 1932), tenían su torre en la calle Campoamor, 48-50 en Horta, Barcelona.

Aparte de esta casa también disponían de otras en la calle Campoamor, que seguramente irían destinadas a alquiler. De una de ellas ya se habló en este blog


La casa propia era obra del arquitecto Ramon Maria Riudor, los planos fueron firmados en diciembre de 1900.

El matrimonio fundó unas Escuelas Católicas para hijos de obreros, por lo que en 1928 se les dedicó la antigua calle de la Alianza, llamada desde entonces "Consorts Sans-Bernet"

Ambos están enterrados en el Cementerio de Horta.

La Clínica "La Previsión Ferroviaria", Entidad fundada en 1928 y con sede en la calle Abaixadors, 10, adquirió la torre e hizo una reforma y ampliación muy profunda como se puede ver en las diferencias entre la foto antigua y la actual. De la antigua construcción permanecen la verja y muro de la de entrada y los hierros de las ventanas.


La reforma se llevó a cabo entre finales de los años 1940's y principios de los 50' s por el arquitecto Canosa.

* * * * *

The marriage formed by the textile industrialist Francesc Sans Grau (Barcelona, ​​1861-1927) and Magdalena Bernet Fuente (Barcelona, ​​1864-1932), had their house on c. Campoamor, 48-50 in Horta, Barcelona.

Apart from this house they also had others on the same c. Campoamor, which would surely be destined for rent. One of them was already mentioned in this blog

http://vptmod.blogspot.com/2019/03/barcelona.html

The house itself was designed in Decembre 1900 by the architect Ramon Maria Riudor.

The Clinic "La Previsión Ferroviaria", acquired the villa and made a very deep renovation and extension as can be seen in the differences between the old and the current photo. Of the old construction remain the gate and wall of the entrance and the ironwork of the windows.

The reform was carried out between the end of the 1940s and the beginning of the 50's by the architect Canosa.
(fotos: Valentí Pons)


2 comentaris:

 1. Ostras, mira que he pasado veces por allí y sólo veía el esgrafiado. No podía hacerme a la idea de la casa.
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Antes no se era respetuoso en las ampliaciones. Hubo un tiempo en que el modernismo no se consideraba como de valor para la ciudad

   Elimina

Escriu un comentari: