dissabte, 15 de novembre del 2008

BARCELONA - Farmàcia Pedrell

La farmàcia Pedrell es troba al carrer Sant Pere més Baix, núm. 52 de Barcelona.

Aquesta farmàcia presenta uns interessants vitralls obra de Joan Espinagosa, el que desconeixia era quin era l'arquitecte que havia projectat la reforma modernista. Gràcies a l'obertura gratuïta de l'hemeroteca de La Vanguardia he trobat qui la va dissenyar.

L'arquitecte que va dissenyar aquesta farmàcia va ser Manuel Joaquim Raspall l'any 1903. Així doncs ja tenim una altra obra modernista d'en Raspall. Raspall juntament amb els mestres d'obra Josep Graner i Josep Masdeu són els autors que varen crear més obres modernistes.

L'obra de Raspall es distribueix entre Barcelona i el Vallès principalment, encara que també en té a Tarragona, Mallorca, Centelles, Terrassa i L'Hospitalet de Llobregat.



La farmacia Pedrell se encuentra en la calle Sant Pere més Baix, núm. 52 de Barcelona.

Esta farmacia presenta unos interesantes vitrales obra de Joan Espinagosa, lo que yo desconocía era quién fué el arquitecto que había proyectado la reforma modernista. Gracies a la posibilidad de consultar gratuitamente la hemeroteca de La Vanguardia he encontrado quién la diseñó.

El arquitecto en cuestión de esta farmacia fué Manuel Joaquim Raspall el año 1903. Así, pues, ya tenemos otra obra modernista de Raspall. Raspall juntamente con los maestros de obra Josep Graner y Josep Masdeu son los autores más prolíficos en obras modernistas.

La obra de Raspall se distribuye entre Barcelona y el Vallès principalmente, aunque también tiene en Tarragona, Mallorca, Centelles, Terrassa y L'Hospitalet de Llobregat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: