dimecres, 24 de desembre del 2008

EL FIGARÓ - escoles


L'edifici de l'Ajuntament i alhora de les Escoles del Figaró s'havia atribuït a l'arquitecte Manuel Joaquim Raspall i era datat d'entre els anys 1910-1911. En el meu inventari del modernisme creia que podria ser obra no d'en Raspall, sinó de Josep Maria Miró Guibernau, arquitecte actiu al Vallès (Cardedeu, Granollers) i a Vilanova i la Geltrú (d'on va ser arquitecte municipal)

Un cop revisada la premsa de l'època i la revista "La Construcción" del 1918, es pot dir que efectivament és obra de Miró Guibernau i edificada entre els anys 1914 i 1915.

L'obra en si té característiques similars a les que Raspall utilitzava en les seves cases del Vallès.




El edificio del Ayuntamiento y a la vez de las Escuelas de El Figaró se había atribuido al arquitecto Manuel Joaquim Raspall y se había datado de entre los años 1910-1911. En mi inventario del modernismo creía que podía ser obra no de Raspall, sino de Josep Maria Miró Guibernau, arquitecto activo en la comarca del Vallès (Cardedeu, Granollers) y en Vilanova i la Geltrú (en donde fué arquitecto municipal)

Una vez revisada la prensa de la época y la revista "La Construcción" del 1918, se puede afirmar que efectivamente es obra de Miró Guibernau y que se edificó entre los años 1914 y 1915.

La obra en si tiene características similares a las que Raspall utilizaba en sus casas del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: