dilluns, 23 de febrer del 2009

SANTA COLOMA DE FARNERS - CERCLE CULTURALEl Cercle Cultural Colomenc situat al carrer Anselm Clavé, 19 de Santa Coloma de Farners es va construir entre 1903 i 1904 (a la façana hi consta 1904)

El seu arquitecte és Albert Juan Torner famós per l'edifici de l'Ajuntament i les Escoles que va erigir a Les Franqueses del Vallès. L'edifici de Les Franqueses el va bastir gràcies al seu promotor, Joan Sanpera, Marquès de Les Franqueses, pel qual va fer tota una sèrie d'edificacions, totes elles modernistes.

L'edifici del Cercle presenta característiques pròpies del primer modernisme, és a dir, una evolució del gòtic com es pot veure en els pinacles superiors i en el marc de les obertures del primer pis i golfes, però també compta amb un coronament curvilini propi del barroc català. Els grans finestrals de la planta baixa combinen l'ornamentació floral amb la del maó vist.

Els esgrafiats superiors representen garlandes florals.

Albert Juan en les últimes obres es passaria com tants altres al noucentisme i té una obra curiosa, el despatx Santana Soler (Via Laietana, 17, 1918/21), inspirada en l'Escola de Chicago.

El 1909 va projectar el mercat de Santa Coloma, ara desaparegut, i al 1911 unes Escoles que no es van dur a terme.El Cercle Cultural Colomenc situado en la calle Anselm Clavé, 19 de Santa Coloma de Farners se construyó entre 1903 y 1904 (en la fachada consta 1904).

Su arquitecto es Albert Juan Torner, famoso por el edificio del Ayuntamiento y las Escuelas que edificó en Les Franqueses del Vallès. El edificio de Les Franqueses lo construyó gracias a su promotor, Joan Sanpera, Marqués de Les Franqueses, para el que hizo una serie de edificaciones, todas ellas modernistas.
El edificio del Círculo presenta características propias del primer modernismo, es decir, una evolución del gótico, como se puede ver en los pináculos superiores y en el marco de las oberturas del primer piso y buhardillas, pero también cuenta con un coronamiento curvilíneo propio del barroco catalán. Los grandes ventanales de la planta baja combinan la ornamentación floral con el ladrillo visto.

Los esgrafiados superiores representan guirnaldas florales.

Albert Juan en las últimas obras se pasaría, como tantos otros, al novecentismo y tiene una obra curiosa, el despacho Santana Soler (Via Laietana, 17, 1918/21), inspirada en la Escuela de Chicago.

El 1909 proyectó el Mercado de Santa Coloma de Farners, ahora desaparecido, y el 1911 unas Escuelas que no se llevaron a término.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: