vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

dimarts, 1 de febrer de 2011

L'ALBIOL - Villa Urrutia


A la part baixa de la població de L'Albiol, a la comarca del Baix Camp, es troba aquesta típica torre en estil modernista. La va erigir Augusto Urrutia Roldán, un basc tractant de cacau a Veneçuela que es va casar amb la tarragonina Josefina Miró.

Presenta força decoració vegetal al voltant de les obertures i també envoltant el nom de la vil·la en el coronament; una torratxa rematada amb una agulla la qual està recoberta de ceràmica i presenta trencadís a les finestres; tribunes i porxada.

Es va construir el 1913 i sembla que l'arquitecte fou Antoni Vila Palmés, el mateix que li havia bastit la seva residència habitual a Barcelona, al Passeig de la Mare de Déu del Coll, i el seu monumental panteó al Cementiri de Montjuïc també a Barcelona.

                                      (Arxiu Municipal d'Horta-Guinardó)

                                             plànol de la casa de Barcelona

- - -
En la parte baja de la población de L'Albiol, en la comarca del Baix Camp, se encuentra esta típica torre en estilo modernista. La erigió Augusto Urrutia Roldán, un vasco tratante de cacao en Venezuela que se casó con la tarraconense Josefina Miró.

Presenta una rica decoración vegetal alrededor de las oberturas y también rodeando el nombre de la villa en el coronamiento; una torrecilla rematada con una aguja que está recubierta de cerámica y presenta trencadís en las ventanas; tribunas y porche.


Se construyó en 1913 y parece que el arquitecto fue Antoni Vila Palmés, el mismo que le había construido su residencia habitual en Barcelona, en el Paseo de la Mare de Déu del Coll, y su monumental panteón en el Cementerio de Montjuïc también en Barcelona.

3 comentaris:

 1. Formo part d'un grup d'estudis sobre el barri Coll-Vallcarca i estariem interessats en saber a quin edifici/casa del Passeig Mare de déu del Coll va viure el Sr. August Urrutia aixi com la data del seu naixement. Estem recollint informació dels veïns insignes del barri i sembla ser que ell ho va ser.
  Moltes gracies. El meu correo es aleu80@telefonica.net

  ResponElimina
 2. Ja ho he vist copiat íntegrament, has fet bé en posar-te en contacte amb ells, la veritat és que copien, roben o el que els ve de gust, però veritablement disculpes no les donen, es pensen que estan per sobre de tots i totes.
  I això no és, de manera amable que ets i servicial amb tothom, si t'arriben a preguntar, ¿podem agafar aquest article ?, posant lògicament teu enllaç, els diries que sí i sobre content.
  M'alegro molt per tu, una abraçada i moltes gràcies per ser com ets i no canviïs nunca.Besos.

  ResponElimina
 3. Buenos días. Estoy haciendo un artículo sobre el panteón Urrutia y necesitaría hacerle unas preguntas sobre la documentación que presenta referente a la casa donde vivían. Me gustaría saber si aún existe y como supo que el arquitecto era el mismo que proyectó el panteón. Muchísimas gracias.
  Atentamente
  Montse

  ResponElimina

Escriu un comentari: