divendres, 1 de juliol del 2011

BARCELONA - Puig i Cadafalch - carrer Escornalbou


Els grans arquitectes també van realitzar edificacions senzilles, moltes de les quals, com és habitual en aquest tipus d’edificis, han desaparegut.

Aquest és el cas de Josep Puig i Cadafalch que a l’any 1909 va realitzar aquesta petita casa en el barri barceloní del Guinardó, al carrer d’Escornalbou, i que es va mantenir dempeus fins a l’any 2005.

La casa, Villa Mar, la va manar construir Enrique Castel. Es tractava d’una casa d’estructura clàssica on el treball de l’arquitecte es podia veure en la forja, segurament obra de Ballarin, i en els merlets que la coronaven, recurs utilitzat força sovint per aquest arquitecte.Los grandes arquitectos también realizaron edificaciones sencillas, muchas de las cuales, como es habitual en este tipo de edificios, han desaparecido.

Este es el caso de Josep Puig i Cadafalch que en el año 1909 realizó esta pequeña casa en el barrio barcelonés del Guinardó, en la calle de Escornalbou, y que se mantuvo en pie hasta el año 2005.

La casa, Villa Mar, la mandó construir Enrique Castel. Se trataba de una casa de estructura clásica donde el trabajo del arquitecto se podía ver en la forja, seguramente obra de Ballarin, y en las almenas que la coronaban, recurso utilizado con frecuencia por este arquitecto.

7 comentaris:

 1. Moltes gràcies per la informació.

  ResponElimina
 2. has de saber que la casa de l'esquerra de la Castel era de Doménech i Muntaner i no consta catalogada enlloc.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, ja ho coneixia, de fet tenia previst parlar d'ella algun dia. La casa d'Antonio Murt.
   gràcies pel comentari Carme

   Elimina
 3. Un gran arquitecte i urbanista de la Ciutat Jardí.

  ResponElimina
 4. Potser que per els anys 70..hi hagués la escola Grimm en aquest edifici . Hi havia rera la casa un gran jardí amb una Figuera molt gran

  ResponElimina
  Respostes
  1. Em sembla que la Grimm estava a la rambla Volart, en aquest edifici:

   http://vptmod.blogspot.com/2013/09/barcelona-rambla-volart-64.html

   Elimina
  2. Les escoles Grimm a l’any 1977 estava al carrer Amèrica, la part de parvulari i la resta a Sant Quintí …

   Elimina

Escriu un comentari: