dimarts, 1 d’octubre del 2013

RONDA - carrer Sevilla, 9


Al carrer Sevilla de la localitat malaguenya de Ronda s’alça la casa de José Palop López. Es tracta d’una casa simètrica respecte un eix central, d’estructura clàssica, però amb detalls ornamentals modernistes que es manifesten al voltant de les diferents obertures, en les mènsules que suporten el ràfec del coronament i sobretot en el treball dels ferros entre els quals destaquen els dels balcons.

Les reixes dels tres balcons del primer pis –el central tancat per un mirador- estan formades per sengles abelles de molt bona factura.

La porta d’entrada també és modernista.

La casa va ser projectada per l’arquitecte Santiago Sanguinetti el 1913.

Hem de fer constar que, en el moment d’edificar-se, el carrer Sevilla era conegut com Cánovas del Castillo i la numeració corresponia al número 15.


   (foto: Valentí Pons i Toujouse)



En la calle Sevilla de la localidad malagueña de Ronda se alza la casa de José Palop López. Se trata de una casa simétrica respecto a un eje central, tiene una estructura clásica, pero con detalles ornamentales modernistas que se manifiestan en torno a las diferentes aberturas, en las ménsulas que soportan el alero del coronamiento y sobre todo en el trabajo de los hierros entre los que destacan los de los balcones.

Las rejas de los tres balcones del primer piso -el central cerrado por un mirador- están formadas por sendas abejas de muy buena factura.

La puerta de entrada también es modernista.

La casa fue proyectada por el arquitecto Santiago Sanguinetti en 1913.


En el momento de edificarse, la calle Sevilla era conocida como Cánovas del Castillo y la numeración correspondía al número 15.

3 comentaris:

  1. Tiene su personalidad.
    No me desagrada en absoluto.
    Salut

    ResponElimina
  2. Una casa molt bonica, i a Ronda, he estat vares vegades, l'última fa cinc anys, però llavors no tenia ni idea de fer un bloc, i tampoc portava càmera, així que gairebé tot està en el meu record.
    Una salutació Valentí, i moltes gràcies.

    ResponElimina
  3. Ronda és un dels pobles més bonics que he visitat.

    ResponElimina

Escriu un comentari: