vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

dissabte, 8 de març de 2014

FELANITX - Cementiri

Els arquitectes del modernisme segueixen en la seva carrera una evolució bastant comuna: comencen amb obres eclèctiques i historicistes, passen pel ple modernisme que mica en mica deixa pas al secessionisme d'arrels més clàssiques i d'allà al noucentisme i regionalisme. Alguns per edat arribaren a l'art déco i al racionalisme.

Però no sempre van deixar el modernisme de banda i aquí us mostro un exemple.

Francesc Roca un cop tornat de l'Argentina va desenvolupar tant a les Balears com a Madrid una obra més clàssicista, però l'any 1930 va projectar aquesta portada per al cementiri de Felanitx a Mallorca en el qual reprén el camí del secessionisme vienés del qual tants bons exemples havia deixat a Palma i a Rosario.

                                      (fotos: Juan Antonio Monje)


Los arquitectos del modernismo siguen en su carrera una evolución bastante común: comienzan con obras eclécticas e historicistas, pasan por el pleno modernismo que poco a poco deja paso al secesionismo de raíces más clásicas y de allí al novecentismo y regionalismo. Algunos por edad llegaron al art déco y al racionalismo. 

Pero no siempe dejaron de lado al modernismo y aquí os muestro un ejemplo. 

Francisco Roca tras su vuelta de Argentina desarrolló tanto en Baleares como en Madrid una obra más clasicista, pero en 1930 proyectó esta portada para el cementerio de Felanitx en Mallorca en la que retoma el camino del secesionismo vienés del que tantos buenos ejemplos había dejado en Palma y Rosario.

1 comentari:

  1. Cuando retorne a Mallorca iré a visitarlo, me gusta la línea que tiene.

    ResponElimina

Escriu un comentari: