diumenge, 17 d’abril del 2016

BARCELONA - Feliu i Codina - Colònia Estiuenca

L'altre dia vaig demanar al grup de facebook "Horta-memòria del barri"


si tenien notícies d'aquestes cases.

Desconeixia l'autor i els propietaris de les mateixes, només sabia que pertanyien a la "Colònia Estiuenca de Can Quintana".

Es troben al carrer de Feliu i Codina de Barcelona, carrer que antigament  s'anomenava precisament "Rambla de Quintana"

Les cases deuen ser pel seu modernisme tardà i característiques ornamentals obra de l'arquitecte Josep Domènech Mansana, el qual construí diverses casetes pel barri o del també arquitecte Enric Matas Ramis molt vinculat al barri i al qual, a més, Domènech Mansana li signà algun projecte.

Atenent-nos a la casa "gran" de la foto de l'Arxiu Felip Capdevila, casa encara existent, deuen ser de cap al 1916.

Les consultes a grups són força positives. En aquest cas, m'he assabentat de la gent que hi ha viscut: els Llivina, els Cuyàs, els Carbonell.

També m'he assabentat d'un fet més luctuós: la violació i posterior assassinat d'una veïna d'uns 30 anys el 1989 al número 34. Un veí fou incriminat, posat a presó i després es demostrà que era innocent.

Gràcies a tots els qui m'heu respost.



 * * * * *



El otro día pedí al grupo de Facebook "Horta-memoria del barrio"

si tenían noticias de estas casas.

Desconocía el autor y los propietarios de las mismas, sólo sabía que pertenecían a la "Colonia Veraniega de Can Quintana".

Se encuentran en la calle de Feliu i Codina de Barcelona, ​​calle que antiguamente se llamaba precisamente "Rambla de Quintana"

Las casas deben ser por su modernismo tardío y características ornamentales obra del arquitecto Josep Domènech Mansana quien construyó varias casitas en el barrio o del también arquitecto Enric Matas Ramis muy vinculado a Horta y al que, además, Domènech Mansana le firmó algún proyecto.

Ateniéndonos a la casa "grande" de la foto del Archivo Felip Capdevila, casa todavía existente, deben de ser de hacia el 1916.

Las consultas a grupos son bastante positivas. En este caso, me he enterado de la gente que ha vivido en estas casas: los Llivina, los Cuyàs, los Carbonell.

También me he enterado de un hecho más luctuoso: la violación y posterior asesinato en 1989 de una vecina de unos 30 años en el número 34. Un vecino fue incriminado, encarcelado  y posteriormente se demostró su inocencia.

Gracias a todos los que me habéis ayudado.

5 comentaris:

  1. la foto de sota és del fons Frederic Capdevila.

    ResponElimina
  2. Este es el barrio de Horta que me gusta. Una preciosidad.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que se mantenga. De estas una ya la han "mutilado", podían haber realizado la ampliación respetando el original

      Elimina

Escriu un comentari: