vitpons@gmail.com

Si algú vol que tracti d'alguna edificació en concret, m'ho pot suggerir a aquest correu.
Si algú té alguna fotografia antiga d'algun edifici, encara que sigui desaparegut, s'agrairia.


Si alguien quiere que trate de algún edificio en concreto, me lo puede sugerir a este correo.
Si alguien tiene alguna fotografia antigua de algún edificio, aunque esté desaparecido, se agradecería.

dimarts, 3 d’abril de 2018

L'ALBI - Celler - Martinell


(veure fotos al final de l'article / ver fotos al final del artículo / see pictures at the bottom)

Dels cellers i molins d'oli que va construir Cèsar Martinell, els més coneguts són els de la província de Tarragona, però també en va construir uns altres, potser més senzills, en altres localitats de la geografia catalana.

Un d'ells és el que havia de ser molí d'oli, celler i oficina de la  Caixa Rural a L'Albi, a la comarca de Les Garrigues (província de Lleida), famosa pel seu oli.

El projecte el va signar Martinell a Valls el 1919 i va quedar acabat parcialment el 1920. Es va construir només el molí d'oli. Al llarg del temps es van afegir altres construccions.

Podem comparar en aquestes fotografies el projecte inicial, com va quedar conclòs i l'estat actual.

* * * * * 

De las bodegas y molinos de aceite que construyó Cèsar Martinell los más conocidos son los de la provincia de Tarragona, pero también construyó otros, quizá más sencillos, en otras localidades de la geografía catalana.

Uno de ellos es el molino de aceite de L'Albi, localidad de la comarca leridana de Les Garrigues, famosa por sus aceites. El proyecto inicial de Martinell, firmado en Valls en 1919, contemplaba el molino, la bodega de vino y la oficina de la Caja Rural, finalmente solo se construyó el molino de aceite, finalizado en 1920.

A lo largo del tiempo se han ido adosando otras construcciones.

* * * * * 

Of the wineries and oil mills that Cèsar Martinell built, the best known are those in the province of Tarragona, but he also built others, perhaps simpler, in other locations in the Catalan geography.

One of them is the oil mill of L'Albi, a town in the Lleida countryside of Les Garrigues, famous for its oils. The initial project of Martinell, signed in Valls in 1919, contemplated the mill, the wine cellar and the Caja Rural office. Finally, only the oil mill was finished, completed in 1920.

Throughout time, other constructions have been added.(foto: Jaume Barrull)

(foto: Jaume Barrull)

foto: Valentí Pons

foto: Valentí Pons

1 comentari:

Escriu un comentari: