dilluns, 14 de setembre de 2020

BARCELONA - Rambla Volart, 58

A la Rambla Volart, 58 trobem la casa Josep Marfany, la primera casa modernista que va projectar l'arquitecte Joan Maymó, concretament l'any 1903.

El més notable de la casa és el coronament amb  la seva forma ondulada i sobretot pels dos medallons fets amb trencadís i que representen un cavall rampant.

No seria la única vegada que Maymó utilitzaria la decoració amb ceràmica del coronament;  ho va tornar a fer amb unes cases al començament del carrer Sant Antoni Maria Claret.

Així mateix, per a Josep Marfany va tornar a edificar altres edificis, un d'ells en un dels xamfrans de Sardenya amb Pujades.

Sembla ser, segons l'anunci adjunt -i si la numeració no ha canviat- que al 1932 hi tenia la seva consulta el doctor Carles Tarrés Llorens.

Una altra petita joia modernista que caldria conservar en el barri del Guinardó.

* * * * * 

En la Rambla Volart, 58 encontramos la casa Josep Marfany, la primera casa modernista que proyectó el arquitecto Joan Maymó, concretamente en 1903.

Lo más notable de la casa es el coronamiento con su forma ondulada y sobre todo por los dos medallones hechos con trencadís y que representan un caballo rampante.

No sería la única vez que Maymó utilizaría la decoración con cerámica del coronamiento: la volvió a utilizar con unas casas al principio de la calle Sant Antoni Maria Claret.

Asimismo, para Josep Marfany volvió a edificar más edificios, uno de ellos en la confluencia Sardenya - Pujades.

A esta casa le haría falta una rehabilitación.

Parece ser, según el anuncio adjunto -y si la numeración no ha cambiado- que en 1932 en ella tenía su consulta el doctor Carlos Tarrés Llorens.

Otra pequeña joya modernista que tendríamos que conservar en el barrio del Guinardó.

* * * * *

On Rambla Volart, 58 we find the Josep Marfany house, the first ANt house designed by the architect Joan Maymó, specifically in 1903.

The most remarkable thing about the house is the crowning with its wavy shape and above all for the two medallions made with trncadís and that represent a rampant horse.

It would not be the first time that Maymó used the ceramic decoration of the crown: he did it again with some houses at the beginning of Sant Antoni Maria Claret street.

Likewise, for Josep Marfany he built another buildings, one of them at the Sardenya - Pujades confluence.

It seems to be, according to the attached advertisement - and if the numbering has not changed - that in 1932, Dr. Carlos Tarrés Llorens had his practice there.
Portantveu del Casal Federal del Guinardó (març-1932)


6 comentaris:

 1. Sin duda, esa y la de las calle aledañas, Campoamor, Salses...hay muchas y muy bellas
  salut

  ResponElimina
 2. La casa de la meva família, on vaig créixer i vaig jugar en el meravellós jardí que hi ha a la part del darrere. Una de les poques cases del Guinardó que va sobreviure a l' especulació immobiliària dels anys seixanta i setanta

  ResponElimina
  Respostes
  1. Esperem que pugui sobreviure molts anys. Una llàstima totes les que han anat desapareixent.

   Elimina

Escriu un comentari: