diumenge, 6 de novembre del 2022

SANT SADURNÍ D'ANOIA - Forja gaudiniana



Ara i abans de la casa



(fotos: Valentí Pons i Toujouse; l'antiga de Google Maps)

Sant Sadurní d'Anoia

c/ Montserrat, 89

enllaç a l'autor:  http://www.comaforjaartistica.cat/


L'altre dia a Sant Sadurní ens va cridar l'atenció un balcó que semblava tenia formes gaudinianes. A l'apropar-nos vam veure que no només el balcó sinó la porta i l'òcul semblaven inspirats en la Pedrera de Gaudí.

Al sotabalcó hi havia un anagrama amb una forja, el nom Coma i la data 2018. Cercant per Internet vaig veure que el treball correspon a Coma Forja Artística i que, sí, efectivament, com esmenta a la seva pàgina web, el treball, s'inspira en les formes de la forja de la Pedrera.

Es tracta de la rehabilitació d'una antic celler com a casa particular. En aquesta casa, segons es pot veure, s'ha enretirat la façana i ha canviat també la seva fesomia.

Us deixo un enllaç amb la pàgina de Josep Miquel Rodríguez Coma, el forjador, on podreu admirar els seus treballs.

* * * * *

El otro día en Sant Sadurní nos llamó la atención un balcón que parecía tenía formas gaudinianas. Al acercarnos vimos que no sólo el balcón sino la puerta y el óculo parecían inspirados en la Pedrera de Gaudí.

Debajo del balcón había un anagrama con una forja,  el nombre Coma y la fecha 2018. Buscando por Internet vi que el trabajo corresponde a Coma Forja Artística y que, sí, efectivamente, como menciona en su página web, el trabajo, se inspira en las formas de la forja de la Pedrera.

Se trata de la rehabilitación de una antigua bodega como casa particular. En esta casa, según se puede ver, se ha retirado la fachada y ha cambiado también su fisonomía.

Os dejo un enlace con la página de Josep Miquel Rodríguez Coma, el forjador, donde podréis admirar sus trabajos.

* * * * *

The other day in Sant Sadurní we were struck by a balcony that seemed to have Gaudinian shapes. As we got closer we saw that not only the balcony but also the door and the oculus seemed to be inspired by Gaudí's Pedrera.

Under the balcony there was an anagram with a forge, the name Coma and the date 2018. Searching the Internet I saw that the work corresponds to Coma Forja Artística and that,  indeed, as it mentions on its website, the work is inspired by the forms of the forge of La Pedrera.

It is about the rehabilitation of an old winery as a private house. In this house, as far as possible, the façade has been penetrated and its physiognomy has also changed.

I leave you a link to the page of Josep Miquel Rodríguez Coma, the forger, where you can admire his work.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: