diumenge, 1 de gener del 2012

BARCELONA - Alcolea, 80-82


La casa de Pere Alterachs va ser dissenyada pel mestre d'obres Josep Masdeu i construïda entre els anys 1905 a 1908.

El primer que crida l'atenció és el seu coronament ondulat amb els espais intercurvilinis omplerts per esgrafiats vegetals. Vegetal és la majoria de l'ornamentació; sotabalcons, llindes, pilars i, fins i tot, de les tires de ceràmica vidrada.

Altres elements modernistes són la forma bombada dels balcons i els ferros del balconet dels baixos.

Josep Masdeu va ser, juntament amb el també mestre d'obres Josep Graner, un dels autors més prolífics de l'època, no tan sols en l'aspecte modernista sinó en qualsevol altre estil. La majoria de les obres modernistes del carrer Alcolea, al barri de Sants, són dissenyades per ell.La casa de Pedro Alterachs fue diseñada por el maestro de obras Josep Masdeu y construida entre los años 1905 a 1908.

Lo primero que llama la atención es su coronamiento ondulado con espacios intercurvilíneos ocupados por esgrafiados vegetales. Vegetal es la mayoría de la ornamentación; sotabalcones, dinteles, pilares y, incluso, de las tiras de cerámica vidriada.

Otros elementos modernistas son la forma abombada de los balcones y los hierros del balconcillo de los bajos.

Josep Masdeu fue, junto con el también maestro de obras Josep Graner, uno de los autores más prolíficos de la época, no sólo en el aspecto modernista sino en cualquier otro estilo. La mayoría de las obras modernistas de la calle Alcolea, en el barrio de Sants, son diseñadas por él.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: