diumenge, 2 de desembre de 2012

VALÈNCIA - un Puig i Cadafalch?


L'altre dia veien fotografies de l'Exposició Regional Valenciana del 1909 vaig poder veure el quiosc de begudes que tenia la societat Calvo i Gil.

El seu estil és el propi d'en Puig i Cadafalch o d'algun dels seus seguidors com ara Josep Renom. La base és un taulell rodó decorat amb rajola de dos colors una de blanca i l'altre que bé podria ser blava com la que utilitzà Puig a la coberta del Rengle de Mataró, posem per cas.

El treball de forja és el propi del taller de Manuel Ballarín, col·laborador habitual amb l'arquitecte Puig i Cadafalch.

No he trobat dades de la veritable autoria ni en els llibres i revistes que tracten de l'esmentada Exposició ni a Internet. De moment, el considerarem anònim fins que no trobem més dades.El otro día veían fotografías de la Exposición Regional Valenciana de 1909 pude ver el quiosco de bebidas que tenía la sociedad Calvo y Gil.

Su estilo es el propio de Puig i Cadafalch o de alguno de sus seguidores como Josep Renom. La base es un mostrador circular decorado con baldosa de dos colores, una blanca y la otra que bien podría ser azul como la que utiliza Puig en la cubierta del Rengle de Mataró, por ejemplo.

El trabajo de forja es el propio del taller de Manuel Ballarín, colaborador habitual con el arquitecto Puig i Cadafalch.

No he encontrado datos de su autoría ni en los libros y revistas que tratan sobre la citada Exposición ni en Internet. De momento, lo consideraremos anónimo hasta que no encontramos más datos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari: